Привіт! Сьогодні я розповім про історію Японської кухні.
Всім нам добре відома така країна, як Японія. Це загадкова країна, яка відома всім нам своїми багатовіковими традиціями та звичаями, своїм неординарним менталітетом та системою цінностей, які абсолютно відрізняються від наших.
суші
Основи японської кухні були закладені багато віків тому назад. Ще у VIII столітті мешканці островів, на яких розташувалася сучасна Японія, вживали до їжі рибу та молюсків у сирому вигляді, тобто без термічної обробки, яких було вдосталь у теплих прибережних водах Японського моря.Самим головним досягненням японської національної кухні вважається суші. Самі перші суші з’явилися ще у VI столітті. Але тоді це була не страва, а звичайний спосіб зберігання рибопродуктів. Японці здогадалися загортати рибу у рис, ферменти якого не дозволяли рибі псуватися на протязі декількох місяців навіть при підвищеній температурі навколишнього середовища. Законсервована таким чином риба використовувалася для подальшого харчування, а сам рис використовувався для подальшого зберігання наступної партії морепродуктів або викидався.
Як їсти суші
Доволі цікавий факт. На рибному ринку у Токіо, у січні 1992 року, було продано тунця вагою 325 кг за 84 тис. доларів США. З цього тунця було приготовано 2400 порцій суші, які були продані по 75 доларів за порцію. Чистий дохід від одного такого тунця склав 180 тис. доларів, а до книги рекордів Гіннесса цей тунець ввійшов як сама найдорожча риба нашої планет.                                 На сьогодні це все.Бувай)

Коментарі

  1. Доброго дня! На вашому сайті, я дізналася про історію Японської кухні. Дуже вам дякую. Бажаю успіху!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! Мені дуже приємно читати твій коментар. Дякую тобі)

      Видалити

Дописати коментар