Привіт! Сьоодні я розповім про гриби Японської кухні.
Шіїтаке́ (Lentinula edodes; англ. Shiitake від яп. 椎茸、シイタケ, МФА: [ɕіːtake]) — вид їстівних грибів роду лентінула (Lentinula) родини негниючникові (Marasmiaceae). Поширений у Східній Азії. Вирощується на каштанниках.
Шіїтаке́ (Lentinula edodes; англ. Shiitake від яп. 椎茸、シイタケ, МФА: [ɕіːtake]) — вид їстівних грибів роду лентінула (Lentinula) родини негниючникові (Marasmiaceae). Поширений у Східній Азії. Вирощується на каштанниках.
Шіїтаке є другим по важливості грибом, що культивується у промисловості, виробництво якого становить нині 17% загального ринку та зросло на 110% у період між 1990 та 1994 pp. Традиційно, шіїтаке вирощують на дубових колодах, проте нещодавно його почали культивувати на стерильному чи пастеризованому субстраті з метою підвищення врожайності та скорочення часу визрівання культури. Понад 93% шіїтаке виробляють у Японії та Китаї з використанням дубових колод або тирси, проте інші країни також розпочинають виробництво та експериментування з вирощуванням та обробітком Lentinula edodes.
Останнім часом спостерігається поглиблення інтересу в культивації шіїтаке з наступних причин:
- цінність на міжнародному ринку;
- збільшення імпорту сушеного гриба Японією, яка є головним його споживачем (у 1990 понад 2000 метричних тонн);
- противопухлинна дія, яка приписується грибові рядом авторів.
Привіт! Ніколи не замислювалась, що є такі гриби. Інформація дуже цікава та неординарна. Продовжуй в тому ж дусі!
ВідповістиВидалитиПривіт! Дякую тобі за твій коментар. Мені приємно)
Видалити