Привіт!Сьогодні я розповім рецепт риби фугу.
РИБА ФУГУ: НЕБЕЗПЕЧНЕ ЗАДОВОЛЕННЯ
Смертельно отруйна риба фугу — справжній подарунок для адреналінових гурманів. Якщо ви хочете полоскотати собі нерви, спробувати рибу фугу можна в ресторанах Японії, але приготуйтеся не тільки насолодитися смаком небезпеки, а й заплатити за це чималеньку суму грошей.

Чому риба фугу — небезпечне задоволення?
Фугу не просто отруйна риба, це — найнебезпечніший в світі делікатес. У фугу міститься тетродотоксин, який в сотні разів небезпечніше ціаніду. І де, як не в Японії, навчилися готувати навіть таку смертельно небезпечну рибу. Та так, що від бажаючих спробувати цей делікатес немає відбою.
Фугу дуже приваблива для гурманів — риба має ніжний смак і текстуру. Але один невірний рух шефа і фугу стане останнім, що ви спробуєте.
Як приготувати рибу фугу
Щоб мати можливість приготувати фугу, японські кухарі проходять дворічне навчання та отримують сертифікат. Робота ювелірна — потрібно позбавиться від отруйних нутрощів риби так, щоб не пошкодити їх, інакше отрута потрапить в м’ясо. Після процесу тельбухи спалюються спеціальним методом.
Філе фугу далі готується так само, як і звичайне рибне філе в Японії — нарізається тонкими прозорими пластинами і подається як готову страву за ціною до 120 доларів за порцію. Невелика ціна за власне життя, погодьтеся?
Сподіваюсь вам корисна бцла ця інформація.На сьогодні це все)Дякую за увагу!
Привіт! Ця рибка мабуть страшніше акули. Не уявляю яка відповідальність лежить на людині, що її готує.
ВідповістиВидалитиПривіт!Мабуть так. Готувати таку рибу довіряють лише професіоналам.
ВідповістиВидалити