Привіт! Сьогодні я розповім про рецепт страви Гедза.
Гедза — це японська назва китайських смажених пельменів цзяоцзи. У Китаї пельмені в основному відварюють або готують на пару. Японці ж люблять гедза смажити. Вони настільки уподобали цю страву, що вже давно вважають її своєю.
Гедза — це японська назва китайських смажених пельменів цзяоцзи. У Китаї пельмені в основному відварюють або готують на пару. Японці ж люблять гедза смажити. Вони настільки уподобали цю страву, що вже давно вважають її своєю.
СКЛАДОВІ
Для начинки: | |||
Фарш м'ясний | 500 г | ||
Пекінська капуста | 250 г | ||
Часник | 3 зубчики | ||
Імбир (корінь) | 1 шматочок | ||
Лимонний сік | 0,5 ст. л. | ||
Оцет рисовий | 1 ч. л. | ||
Соєвий соус | 1 ст. л. | ||
Рибний соус | 1 ч. л. | ||
Зелена цибуля | 1 пучок | ||
Перець свіжомелений (суміш) | за смаком | ||
Сіль | за смаком | ||
Для тіста: | |||
Борошно | 400 г | ||
Крохмаль | 3 ч. л. | ||
Окріп | 200 мл | ||
Сіль | 3 дрібки |

Як приготувати гедза
- Зелену цибулю і пекінську капусту миємо, обсушуємо. Зрізаємо у капустяного листя щільну частину. Цибулю і капусту дрібно шаткуємо.
- За допомогою часникодавки або дрібної терки подрібнюємо часник і невеликий шматочок імбиру (приблизно 1 см).
- До фаршу додаємо подрібнену цибулю з капустою, часник, імбир, сік лимона, соєвий соус, рибний соус, рисовий оцет. Приправляємо перцем і добре перемішуємо. Солимо.
- Готуємо тісто: змішуємо борошно з крохмалем, додаємо кілька дрібок солі.
- Потім поступово вводимо гарячу воду та відразу замішуємо тісто. Перемішуємо тісто спочатку вінчиком, а потім руками. Процес вимішування займе не менше 5 хвилин. Після чого обгортаємо тісто харчовою плівкою й охолоджуємо.
- Поверхню столу присипаємо борошном. Тонко розкачуємо тісто та вирізаємо невеликі кільця.
- На кожне кільце тіста кладемо по 1 ч. л. начинки та формуємо пельмені у вигляді півмісяця з защипами з одного боку.
- Перед тим, як будемо складати тісто, змащуємо трохи внутрішні краї водою. Так воно буде краще склеюватися. Тепер складаємо тісто.
- Обсмажуємо гедза на пательні в невеликій кількості олії до рум’яної скоринки.
- Потім вливаємо трохи окропу (вода повинна покрити гедза на 1/4 -1/3, не більше), закриваємо кришкою і продовжуємо приготування до тих пір, поки вся волога не википить.
Подаємо гедза з соєвим соусом і порубаною зеленою цибулею.

На сьогодні це все. Бувай)
Коментарі
Дописати коментар